top of page

Jógaworkshop - mit takar az elnevezés?

Miben különbözik egy átlagos jógaórától?

Ahhoz, hogy a jóga áldásos hatásait élvezzük, elengedhetetlen az egyes jógapózok helyes kivitelezése. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkinek hibátlan hídban vagy lótuszülésben kell feszíteni, hanem azt, hogy azokat az alapvető technikákat és testtartásokat, melyek az egyes ászanák “gerincét”alkotják, jól valósítsuk meg. Az, hogy például egy-egy előre vagy hátrahajlás mennyire mély, egyrészt huszadrangú kérdés, másrészt látványosan fejleszthető, de az, hogy ne ártsunk magunknak a pontatlan kivitelezéssel, az elengedhetetlen.

Minden jógaórán nagy figyelmet fordítok a testtartás javítására és kiigazítására, de egy gördülékeny óra nem minden esetben ad lehetőséget arra, hogy külön figyelmet fordítsak egy – egy kezdő gyakorlóra.


A workshop tulajdonképpen egy jóga alaptanfolyam, ahol sorbavesszük az órákon előforduló leggyakoribb ászanákat, egyenként, lépésről lépésre megtanuljuk azokat és akár minden egyes résztvevőt, külön-külön beállítok a helyes pózba, hogy az adott testtartás megfelelően rögzüljön.


Kinek ajánlom a kezdő workshopot?

Elsősorban azoknak, akik korábban nem jógáztak, vagy csak belecsöppentek egy gyakorló csoportba és gyakran ügyetlennek érezték magukat a haladóbbak közt, ezért nem is adott számukra örömöt a jóga gyakorlása.

Mit várhatsz a workshoptól?

Magabiztosságot, otthonosságot a jógaórákon. Megtanulod a leggyakrabban előforduló ászanák nevét, helyes kivitelezését, a kezdő légzőgyakorlatokat, egy-egy mantrát. Bekukkanthatsz a jóga csodavilágába, megtapasztalhatod a saját fejlődésedet, határaid fokozatos tágulását, az elmélyülés, a befelé figyelés és a relaxáció pozitív hatásait. A workshop elvégzése után magabiztosan becsatlakozhatsz akár az én, akár más jógaoktató óráira személyesen vagy online.


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page